Naar de inhoud

Zoekresultaten

Kerstshow & telefoonboeken (blog)

Jaaa, het is weer zover! De kerstshow in onze Intratuin Arnhem is geopend! Voor alle liefhebbers van Kerst; het mag weer! De boom kan weer op, de versieringen mogen weer in de tuin, we kunnen weer los! En ook wanneer je er nog niet aan toe bent, dan nog zal de kerstshow ervoor zorgen dat je toch weer naar dat mooie einde van het jaar gaat uitkijken!

Het werk achter de schermen

Alle gekheid op een stokje, maar we zijn best trots dat het weer gelukt is om een hele mooie kerstafdeling op te zetten. En ik ben vooral erg trots op de medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen. Het ziet er echt fantastisch uit! En ik weet inmiddels een beetje hoe enorm veel werk dit is. Ga maar na: al in februari worden alle inkopen gedaan en moeten we inschatten wat de trend dit jaar zal zijn. Vervolgens worden ontwerpen gemaakt van hoe de afdeling eruit moet gaan zien, want ieder jaar is die weer anders en leren we van het voorgaande jaar. Daarna moet al het tuinmeubilair plaatsmaken en wordt effectief ongeveer een derde van de winkel volledig omgebouwd. En dan begint het opbouwen; met niets behalve heel veel dozen. En die spullen gaan niet gewoon op het schap, maar bomen worden opgezet, verlichting erin gehangen, hele dorpjes met een kerstlandschap worden opgezet en overal komen voorbeelden om klanten te inspireren. Denk maar even aan de tijd die je thuis kwijt bent aan het opzetten van je eigen boom, het halen van de spullen van zolder en het versieren van je huis en doe dit dan vervolgens maal 1000!

Inclusief en kwaliteit gaan hand in hand

En wat extra mooi is, is dat onze collega’s dit helemaal zelf doen. Natuurlijk met elkaar, maar zonder hulp van buitenaf. En voor ons betekent dat dus dat het volledig inclusief is. Voor iedereen die nog steeds denkt dat inclusief betekent dat je daarmee inboet op kwaliteit; ga maar eens kijken! Maar kom wel op tijd want op is op hoor!! Of blijf op de hoogte via de socials van Intratuin Arnhem. 

Van fietspomp tot gravure 

De Intratuin blijft een van de mooiste bewijzen dat inclusiviteit werkt. Maar we hebben er nog meer. Van fietsenstalling tot het onderhoud van bossen en parken en van schoonmaak tot de fabricatie van de enige echte fietspomp van Nederland. Maar er zijn ook activiteiten die iets minder bekend zijn. Een daarvan is onze afdeling graveren. Een beetje weggestopt op de Driepoortenweg werken collega’s hier aan het graveren van met name plaatjes voor orgels. Dat gebeurt met de laatste computers die graveermachines aansturen, maar ook door het handmatig inkleuren van de verschillende plaatjes. Denk maar eens aan hoeveel instrumenten er in een orgel zitten; heel veel. Die hebben allemaal een ander plaatje met daarop de naam van het instrument. En al die plaatjes worden met behulp van techniek gegraveerd, maar moeten met de hand worden ingekleurd. Dat zijn er op jaarbasis nogal wat, zeker wanneer je weet dat Nederland tot de grootste orgelbouwers ter wereld hoort. En iedere keer wanneer zo’n orgel ergens in de wereld gerenoveerd wordt, ontvangen wij de graveer bestelling. Van Canada tot de Filippijnen en van Australië tot aan Zuid-Afrika; de afdeling ontvangt orders vanuit de hele wereld.

Telefoonboeken gezocht!

En bij dat handmatig graveren heb ik jullie hulp nodig! Nadat een plaatje is ingekleurd wordt de overbodige inkt weggeveegd. En het papier dat dit het allerbeste absorbeert is het papier van telefoonboeken. Duizenden, misschien wel tienduizenden boeken zijn er in de loop der jaren bij ons doorheen gegaan. Maar nu zijn ze bijna op; we hebben er welgeteld nog 8. Dus wie kan ons helpen aan telefoonboeken? Heb je er thuis nog een liggen? Wellicht nog een gouden gids of een postcodeboek? Alles is welkom en jij hebt ze vast zelf niet meer nodig. Je helpt ons, de afdeling graveren en al die orgelspelers wereldwijd. Alvast hartelijk dank!