Naar de inhoud

Zoekresultaten

Koninklijke ontmoeting jongeren Arnhem-Oost

Bron: LinkedIn Nationaal Programma Arnhem Oost

Kan een onvergetelijke ervaring nog onvergetelijker worden? Nou en of! Onverwacht bezoek gisteren voor de groep jongeren uit Arnhem-Oost die vorige week naar Parijs vertrok. De koninklijke familie kwam speciaal voor hen langs in het TeamNL Huis en een gesprek van ruim een uur volgde.

Kort daarna mocht jongerenwerker Jaouad Najih live in de uitzending van RadiOlympia op NPO1 vertellen hoe ze dit bezoek hebben beleefd. Hij vertelde waarom deze ervaring voor de jongeren zo belangrijk is. Het gaat om krachtige, talentvolle jongeren die opgroeien in een omgeving waarin ze niet altijd de kansen krijgen die voor andere jongeren vanzelfsprekend zijn, waardoor er sprake is van veel onbenut potentieel. Om hun potentie waar te kunnen maken, zijn soms bijzondere voorwaarden nodig, zoals in een hele andere omgeving buiten de eigen bubbel aan de slag gaan. Daar zijn de TeamNL Huis scholarships voor ontwikkeld. Het verrassingsbezoek van de koninklijke familie is een kroon op het harde werk van de jongeren de afgelopen maanden.

In de radio-uitzending komen ook verschillende jongeren aan het woord. Ze vertellen waarom ze zich hebben opgegeven voor het scholarship, wat ze in het TeamNL Huis doen en wat ze tot nu toe geleerd hebben.

Luister het hier terug, vanaf 2:13:08: https://lnkd.in/etDqtnYZ