Naar de inhoud

Zoekresultaten

Wanneer ik het echt even gehad heb, hoef ik maar even van mijn kantoor naar beneden te lopen, de productieruimtes in, en ik kan er weer vol tegenaan. Afgelopen week ook weer: net iets teveel vergaderd, net iets teveel gedoe, maar een paar uurtjes op de werkvloer en ik was er weer helemaal bovenop!

Boterhammen smeren voor schoolkinderen (we doen het met liefde!)

De eerste stop was de afdeling geconditioneerd. Daar smeren we sinds een paar weken boterhammen voor een school in Arnhem waar kinderen van hun ouders geen lunch meer krijgen, omdat er te weinig geld is. Fantastisch dus dat wij daar een klein steentje aan kunnen bijdragen, en dat vinden onze medewerkers ook. Ik werd snel bijgepraat over de laatste aantallen; collega’s vertelden dat ze de lunches steeds sneller kunnen maken, waardoor ze tijd zouden hebben om dit voor nog meer scholen te doen. Binnenkort maar even op bezoek bij een aantal onderwijskoepels dus. Direct kreeg ik ook de vraag wanneer ik mee kom helpen smeren. Dit natuurlijk direct toegezegd!

Snoeppakketten voor Duitsland (nieuwe traditie voor Nederland?) 

In een andere productiehal was men bezig om grote hoeveelheden snoeppakketten in te pakken. De pakketten zagen er vrolijk uit en hadden allemaal Duitse opdrukken. Een collega vertelde me dat het in Duitsland gebruikelijk is om aan het begin van het schooljaar een snoeppakket aan alle leerlingen te geven. Geen idee dat dat zo is. Overigens wel interessant, want ik vraag me af hoe dat in Nederland zou vallen. Volgens mij veel boze ouders die aan de gezondheid en tanden van hun kroost denken! Maar weer wat geleerd dus over culturele verschillen.

Een lesje in Duivensport 

Iets verderop liep ik Jan tegen het lijf, die mij in een kwartier tijd alles (nou ja, een heleboel) over de duivensport heeft verteld. Nog zoiets waar ik helemaal niets van wist. Blijkt dat een goede duif 120 kilometer per uur kan vliegen. Ik moet eigenlijk even googlen of dat daadwerkelijk zo is of dat ik voor de gek gehouden ben. Het zou betekenen dat een beetje duif sneller terug uit het zuiden van Frankrijk is dan wij dat in de zomer met de auto zijn. Ook werd mij verteld dat de topduiven voor honderdduizenden euro’s verhandeld worden. Animo voor de duivensport loopt echter terug en veel jongeren zijn meer geïnteresseerd in Angry Birds dan in dit soort vogels. En dus vroeg Jan direct of ik niet wilde sponsoren! Ik kom er bij je op terug.

Voetbal en Vitesse 

Over sport gesproken: natuurlijk ging het in de wandelgangen ook veel over voetbal. Zowel het EK als zeker ook de situatie bij Vitesse. Of wij de club niet zouden kunnen kopen, het gaat toch goed met Scalabor? Lijkt me niet zo’n goed plan, maar als Arnhemmers gaat de situatie ons natuurlijk aan het hart. Mocht het toch fout gaan, dan zie ik in het Gelredome wel mogelijkheden voor een mooie Intratuin, kwekerij en de productieafdelingen! Nee hoor, als kleinzoon van een Vitesse-speler hoop ik dat we nog lang naar het Gelredome kunnen voor het voetbal, al is het dan op vrijdagavond!

Van orgels tot zendamateurs (verborgen parels)

Met collega Ed had ik het vervolgens over hardlopen omdat we elkaar tijdens ons eigen rondje wel eens tegenkomen, en Joris vertelde me alles over de technisch Legoset die hij onlangs gekocht had. Bij de afdeling Veron kwam ik vervolgens de voorzitter van deze fantastische organisatie tegen. Maar misschien moet ik even uitleggen wat Veron is. Het staat voor “Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland”. In mijn eigen woorden: de vereniging voor radioamateurs. Oneerbiedig, de bakkies van weleer. Ze bestaan nog steeds, de zendamateurs die de ether doorkruisen en elkaar daar vinden. Sterker nog, ik begrijp dat er meer dan 6000 leden zijn en dat de beweging wereldwijd groeit. Wanneer men elkaar in de ether treft, maakt men vervolgens analoog contact via een contactkaart die dan via Scalabor zijn weg vindt. Het is echt een fascinerende wereld waar wij al ruim 45 jaar de hele afhandeling voor mogen doen. Echt een verborgen parel binnen Scalabor en voor een groep mensen heel passend – met name administratief – werk. Zo bestieren zij ook de webshop van de vereniging en hielpen zij de voorzitter met zijn voorbereidingen voor een bezoek aan een grote beurs in Duitsland.

Recht tegenover deze afdeling zit overigens nog zo’n parel, de afdeling graveren. Wist u dat Nederlanders de grootste orgelbouwers van de wereld zijn en dat al die plaatjes op een orgel, waar de instrumenten op aangegeven staan, met de hand gegraveerd en ingekleurd zijn door collega’s van Scalabor! Wanneer ik vervolgens ook nog een berichtje op intranet lees dat onze collega’s van de groenvoorziening geholpen hebben om de grasvelden voor het grote kinderfeest in Park Presikhaaf dit weekend hondenpoep- en zwerfvuilvrij te krijgen, ben ik weer helemaal gemotiveerd en kan ik er weer tegenaan. Op naar de volgende vergadering!