Naar de inhoud

Zoekresultaten

Ik ben een sterker mens geworden

Langere tijd viel Michael Plugge onder de participatiewet voordat hij in juli 2023 door zijn regisseur werd aangemeld bij Scalabor. Michael had last van neerslachtige gedachten en was erg onzeker. Hij verrichte vrijwilligerswerk om nuttig bezig te zijn, maar de stap naar betaald werk was al die tijd nog een brug te ver.

Positieve kennismaking met Scalabor

Zijn regisseur had hem op de hoogte gebracht van de mogelijkheden bij Scalabor, maar Michael was in eerste instantie sceptisch. Hij had het beeld voor zich dat hij van alles zou moeten doen en alles voor hem bedacht werd. Ook vond hij het spannend waar hij terecht zou komen. “Past het wel bij mij?” vroeg hij zich af.

Het  beeld werd al vrij snel positief bijgesteld, aldus Michael. Mijn coach stelde me op mijn gemak en sloot aan bij mijn behoefte. Hij bood verschillende mogelijkheden aan. Ik voelde controle en de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. Uiteraard zijn er verplichtingen waaraan gehouden moet worden, maar dat heb ik niet als zodanig ervaren. Michael zette hierdoor zijn schouders eronder en ging er voor de 100 procent tegenaan. Hij nam een open houding aan: “Je moet er zelf wat van maken. Als je de geboden kans niet grijpt, heb je er nog niets aan,” volgens Michael.

Coach François Coenders feliciteert Michael

Training en ondersteuning

Hij ging van start met de training ‘Sterker maken’ en kwam in een leuke groep terecht. Hij merkte dat hij niet de enige was die tegen zaken aanliep. Het sociale aspect en de steun van zijn groepsgenoten hielpen hem enorm.

Zijn cv kreeg een update, er werden vacatures bekeken en er werd geoefend met solliciteren. “Mijn coach pushte me niet maar gaf wel aan wat er moest gebeuren. Hij wist me met zijn enthousiasme te motiveren zonder druk uit te oefenen. Met hulp van hem kon ik bij een bedrijf langskomen voor een gesprek. Ik heb daar meegelopen maar uiteindelijk gekozen om hier niet te starten. Ondertussen was ik ook bezig met een sollicitatie procedure bij Ekris en daar werd ik aangenomen”.

Een nieuwe start als content marketeer

Michael werkt er nu voor veertig uur per week als content marketeer. Hij bedenkt, ontwerpt en leidt  campagnes voor reclames en evenementen. Hij heeft inmiddels zoveel vertrouwen in zichzelf dat hij zelfstandig zonder hulp weer verder kan.

“Het werk bevalt me goed, Ik heb fijne collega’s, en het werk motiveert me. Na jaren ‘bijstand’ nu een fulltime baan, niet te geloven toch? Aldus een tevreden Michael.