Naar de inhoud

Zoekresultaten

Nooit verwacht dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken!

Het succesverhaal van Jacqueline

Het leven zit vol onverwachte wendingen. Als iemand mij jaren geleden had verteld dat ik nu een baan zou hebben bij Intratuin, omringd door planten en bloemen, had ik hen waarschijnlijk niet geloofd. Maar hier ben ik dan, een 58-jarige vrouw die haar passie voor groen heeft gevonden. Mijn naam is Jacqueline, en mijn reis hier begon met een grote verandering.

Ik heb 13 jaar in Turkije gewoond, maar keerde vorig jaar terug naar Nederland. Mijn ouders leven beide niet meer, en ik besloot terug te keren om mantelzorger te worden voor mijn ex-man. In deze periode van verandering vond ik een nieuwe passie: werken met planten en bloemen. Toen ik bij Intratuin Arnhem begon, wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Bezig zijn met planten was een hobby van mij, maar ik had er nooit in gestudeerd of ervaring in gehad. Het idee van klanten helpen was ook nieuw voor mij. In het begin was ik erg terughoudend als iemand mij een vraag stelde. Ik haalde er liever een collega erbij dan zelf te helpen. Maar hoe langer ik hier werk, hoe meer ik ervan geniet om mensen te helpen. Het voelt goed om anderen te kunnen adviseren en hen blij te zien vertrekken.

Ik kreeg de keuze

Mijn eerste gesprek met mijn leidinggevende, Mariëlle, was heel eerlijk. Ze zei dat er waarschijnlijk geen plek voor mij zou zijn. Toch kreeg ik later de kans om te blijven. Ik kon ook bij een andere werkgever aan de slag. Het feit dat ik eindelijk een keuze had, was iets nieuws voor mij. Voorheen moest ik vaak doen wat nodig was om te overleven, zonder veel keuzevrijheid. Maar hier mocht ik kiezen. Het was een moment van opluchting en vreugde, ik kon hier blijven. De kans die ik bij Intratuin kreeg, veranderde mijn leven. Het geeft me vreugde om elke ochtend binnen te komen en nieuwe dingen te ontdekken. Het is een plek waar ik mezelf kan zijn en anderen kan helpen. Ik ben dankbaar voor deze nieuwe start en kijk uit naar wat de toekomst brengt.