Naar de inhoud

Zoekresultaten

Pascal gaat aan de slag als beveiliger

“Dit is mijn droom”

Pascal besluit zijn droom na te jagen en wil beveiliger worden. Met hulp van Scalabor lukte het hem snel om aan de slag te gaan. Hij laat zich zien dat hij een echte doorzetter is en graag alles van het vak wil leren. Ontdek het verhaal van Pascal.

Droombaan

Als Pascal zijn baan als magazijnmedewerker kwijtraakt, besluit hij dat het tijd is om zijn droom achterna te gaan. Pascal vertelt: “De beveiliging heeft me altijd aangetrokken. Tijdens feesten en evenementen keek ik altijd op naar de beveiligers. Ze stralen gezag uit en je herkent ze vaak meteen. Ik heb het nodige meegemaakt in mijn verleden, maar wilde nu vol voor deze kans gaan. Het was mijn wens om de opleiding te volgen tot beveiliger. Hiervoor heb ik de hulp ingeroepen van Scalabor.”

Snel aan de slag

De wens van Pascal is heel duidelijk. Jobcoach Laura Kuiper – Neijenhuyzen vertelt: “Het gebeurt niet vaak dat iemand al met zo’n duidelijk plan bij ons binnenkomt. Omdat ik vooraf veel informatie had van Pascal, wist ik al wat er uitgezet moest worden om hem zo snel en goed mogelijk te helpen aan zijn droombaan. Er is ook veel werk beschikbaar in de beveiliging, dus een mooie kans. We hebben er alles aan gedaan om hem zo goed en snel mogelijk te helpen om zijn wens waar te maken. Uiteindelijk kon hij na ongeveer drie weken al aan het werk bij het beveiligingsteam van Scalabor. Het is heel bijzonder dat dit zo snel gegaan is.”

Een echte aanpakker

In het beveiligingsteam werkt Pascal onder andere samen met Kim Kruitwagen. Ze vertelt: “Pascal wil ontzettend graag en laat dat ook merken. Hij vraagt veel en ik merk dat hij echt meer van het beveiligingsvak wil weten. Hij komt ook altijd zijn afspraken na. En ziet hij werk liggen? Dan pakt hij dat meteen op. Hij voegt veel toe aan het team. Pascal is een gevoelsmens en heeft aandacht voor iedereen.”

Kim vertelt verder: “Normaal gesproken bouwen we de werkuren langzaam op, maar dat ging bij Pascal vrij snel.” Maar ook de opbouw in werkuren kan Pascal niet snel genoeg gaan. Pascal vult aan: “Ik heb altijd 40 uur gewerkt. Daar wilde ik bij Scalabor ook zo snel mogelijk naartoe. Binnen zes weken draaide ik die uren dan ook. Wel in overleg met Scalabor. Zo kijken ze of het niet te zwaar is bijvoorbeeld.”

“Ik liep de hele dag met een glimlach van oor tot oor”

Als een kind zo blij

Pascal is nu nog lerend als beveiliger, te zien aan zijn groene identiteitsbewijs. Hij wil koste wat het kost zijn grijze pas halen. Pascal: “De groene pas betekent dat je bezig bent met de opleiding tot beveiliger en dat je stage loopt. Ik weet nog niet precies waar ik als beveiliger aan de slag wil. Het is een heel breed vak. Je kunt bij feesten en evenementen staan, maar ook bij gebouwen.”

Inmiddels weet Pascal dat hij de opleiding tot beveiliger mag volgen. Hij gaat dus voor de grijze pas én hij heeft een contract bij Scalabor verdiend. Pascal: “Toen ik dat hoorde was ik als een kind zo blij. Het voelt als een beloning voor het werk dat ik het afgelopen jaar heb verzet. Ik kan mijn stage-uren bij Scalabor maken, daar ben ik extra blij mee. Ik kan echt niet wachten om ermee te beginnen.”

Een voorbeeld voor velen

Het is snel gegaan en in korte tijd heeft Pascal veel bereikt. Laura vertelt: “Dit heeft hij zelf gedaan. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar Pascal is een voorbeeld voor velen. Hij heeft de stap gezet om zijn droom waar te maken en heeft zijn plek gevonden. Dat is iets om trots op te zijn!”