Naar de inhoud

Zoekresultaten

Diplomauitreiking praktijkopleiding Keukenassistent

Maandag 22 januari was het dan zover voor deze drie deelnemers! Ze ontvingen hun behaalde certificaten voor de Keukenassistent praktijkopleiding.

Van harte gefeliciteerd!

Het afgelopen jaar hebben zij met behulp van trainer Monique Toonen en Leermeester Ron Nagtegaal hun werknemers- en vakvaardigheden voor een baan in de horeca kunnen ontwikkelen. Dit werd gedaan tijdens de opleidingsmomenten waarbij er gewerkt werd aan verschillende werkopdrachten, maar ook op een werkplek binnen Scalabor en vervolgens bij verschillende horecabedrijven.

Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Naast de behaalde certificaten hebben inmiddels twee van hen een arbeidsovereenkomst bij een horecabedrijf en voor de laatste zit dat er hopelijk ook snel aan te komen. Hier kunnen ze zich nog verder ontwikkelen en nieuwe werkervaring op doen. Een jobcoach van Scalabor blijft aangesloten om hen te ondersteunen.

Scalabor biedt de mogelijkheid om door middel van een praktijkopleiding opgeleid te worden tot bijvoorbeeld Keukenassistent. Hierbij gaat de deelnemer niet naar school, maar oefent in de praktijk aan de betreffende werkprocessen. De Leermeester beoordeelt en verklaart dat de deelnemer bepaalde werkprocessen in de praktijk kan uitvoeren. De deelnemer krijgt een MBO-praktijkverklaring voor de behaalde werkprocessen en kan dit gebruiken voor zijn of haar verdere loopbaan.