Naar de inhoud

Zoekresultaten

CompliMomentje Christiaan

Maart is complimentenmaand bij Scalabor. Dan zetten we onze collega’s, samenwerkingspartners, opdrachtgevers en klanten nog eens extra in het zonnetje. Vandaag is het compliment voor onze collega Christiaan van Meel. Hij is 36 jaar en werkt bij Scalabor op de locatie aan de Driepoortenweg in Arnhem. Daarnaast heeft hij al 20 jaar z’n EHBO-diploma en is hij al net zo lang vrijwilliger bij het Rode Kruis. Dat doet hij met veel plezier!

Tijdens het lustrumfeest bij Sportbedrijf Arnhem op zaterdag 25 februari jongstleden, was hij in z’n gele/blauwe outfit dan ook duidelijk herkenbaar als EHBO’er. Gelukkig had hij ‘een rustige avond’ en hoefde hij niet in actie te komen. Maar als dat wél het geval is, dan doet hij wat noodzakelijk is.

‘Ik heb in al die tijd al heel wat meegemaakt en schrik niet zo snel ergens van. Het is heel afwisselend werk. Eerst heb ik bij een paar andere afdelingen gezeten en sinds vijf jaar bij de afdeling Doetinchem. Je ziet mij meestal bij de wedstrijden van De Graafschap en in de zomermaanden bij TCD Hummelo motorcross. Daarnaast worden we ingezet op het festivalterrein De Bleek en doen we op 4 mei ook de Dodenherdenking in het centrum van Doetinchem.

Het zijn altijd leuke diensten bij TCD Hummelo, daar gebeurt nog wel eens wat bij klassement wedstrijden of grote wedstrijden. Hoewel we natuurlijk ook wel diensten hebben waarin niets gebeurt, maar meestal hebben we wel een ambulance nodig. Want áls zo’n motor valt, dan hebben we vaak veel werk en gelukkig loopt het ook meestal goed af!’

Hij is nu ook begonnen aan de opleiding Noodhulpteam. ‘Dat is wat vroeger SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) was: Als er een ongeval gebeurt met meer dan tien slachtoffers, dan wordt nu het Noodhulpteam opgepiept. Eind maart hoop ik zelf het papiertje te hebben, daar gaan we wel vanuit natuurlijk! Sinds een maand ben ik ook lid van stichting Total Medical support. Die organisatie draait veel diensten in het Gelredome en daar kun je mij dus straks ook tegenkomen.

En ja, net zoals zaterdag, kun je mij op feestavonden in het EHBO-pak zien lopen. Want ik doe het werk met heel veel plezier en daarin vind ik mijn rust. Leuk om zo te delen wat mijn hobby inhoudt en als je er nog vragen over hebt, dan beantwoord ik die graag!’